aladdin_trans_150px
Foto: Peter Knutson
Foto: Peter Knutson

Kim Sulocki
Jabaar

Kim musikaldebuterade redan som 11-åring i musikalen Nine på Oscarsteatern.
Därefter har han medverkat i en mängd musikaler och pjäser och belönats med Guldmasken två gånger – 1991 för Grease på China teatern och 2002 för Hur man lyckas i business utan att bli utbränd på Intiman.

2004 medverkade Kim igen i Grease, denna gång på Göta Lejon samt spelade i Sweet Charity på Intiman mot Nanne Grönvall. Kim har även gjort huvudroller i Den Stora Premiären på Fredriksdalsteatern, The Producers på China, Spamalot på Nöjesteatern, Oscars och på Folketeatret i Oslo.

Kim har tidigare varit med i en Dröse & Norberg-produktion – Trollkarlen från Oz, i vilken han spelade Plåtmannen. Nu senast har vi sett honom i Göta Lejons Förklädet som den italienske älskaren Aldalpho, och så i Oscarsrevyn på Oscars. Han har även medverkat i en rad tv- och filmproduktioner. Värt att nämnas är humorserien Karatefylla. 

Kim är utbildad på Svenska Balettskolan, där han gick i sex år, samt ett år vardera på HB Studio i New York, och LAMDA i London.

Med stor bravur och ett och annat suspekt danssteg gestaltar Kim den fett svängande dromedaren Jabaar i Äventyret Aladdin.